Dieta

Dieta 1800 kcal – Dzień czwarty diety oraz przepisy

Witamy w czwartym dniu naszej diety 1800 kcal! Dziś znowu skupimy się na dostarczaniu Ci zdrowych i pysznych posiłków, które wspierają Twoje cele odchudzające. Przygotowaliśmy zestaw przepisów, które nie tylko zaspokoją Twój apetyt, ale także wzbogacą Twoje menu o nowe, smakowite opcje. Czwarty dzień to doskonała okazja, by wzbogacić dietę o świeże inspiracje i utrzymać zdrowy balans odżywczy. Przygotuj się na odkrywanie nowych smaków i ciesz się każdym posiłkiem, który przybliży Cię do osiągnięcia wymarzonej sylwetki.

I ŚNIADANIE: OK. 400 KCAL

  • twarożek ziarnisty wiejski (200g)
  • 1 ½ kromki pieczywa razowego pełnoziarnistego (60g)
  • 2 plasterki polędwicy drobiowej (30g)
  • 4 plasterki ogórka zielonego (15g)
  • szczypiorek do posypania
  • 1 łyżeczka orzechów włoskich (5g)

II ŚNIADANIE: OK. 260 KCAL

  • 1 kromka pieczywa razowego pełnoziarnistego (40g)
  • 1 jogurt naturalny mały (150g)
  • szklanka soku pomidorowego (200 ml)

OBIAD: OK. 540 KCAL

  • kasza gryczana 1 szklanka po ugotowaniu (140g)
  • 2 pieczone podudzia z kurczaka bez skóry (150g)
  • ćwikła ze solą z kapusty 2 łyżki (90g)
  • szklanka wody niegazowanej do picia

PODWIECZOREK: OK. 200 KCAL

  • 1 kromka pieczywa żytniego (40g)
  • twarożek (115g) -chudy twaróg (90g), szczypiorek (4g), 1 łyżka jogurtu naturalnego (20g), sól, pieprz
  • szklanka wody niegazowanej

KOLACJA: OK. 400KCAL

  • 1 kromka pieczywa żytniego (40g)
  • sałatka grecka (560g)
  • herbata owocowa bez cukru

Przepis na sałatkę grecką

Składniki:

  • sałata lodowa ok. ½ główki (200g)
  • 5 pomidorków koktajlowych (100g)
  • ogórek zielony bez skórki (100g)
  • 4 oliwki (10g)
  • papryka czerwona (50g)
  • ser feta (50g)
  • oliwki
  • tymianek
  • szczypiorek

Sos:

  • 1 łyżeczka oliwy
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka oregano

Przygotowanie:

Sałatę poszarpać na kawałki, dodać pokrojone pomidorki, pokrojonego ogórka w kostkę, pokrojoną paprykę w plasterki, oliwki, pokroić i pokropić sosem. Feta pokroić w kostkę, ułożyć na pomidorach. Do sałatki dać tymianek, oliwki, oregano i ząbka czosnku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *